Verder in Nederland 1

Zo, daar gaan we weer. Van de zomer willen we verder lopen waar we waren gebleven, dus dan moeten we van onszelf voor die tijd even naar Maastricht gelopen zijn. We hebben als voorproefje al een stukje van Ommen naar Holten gelopen, omdat het nu koud is (dus geen campings voor ons) lopen we nu (dat wil zeggen hebben we gelopen tussen kerst en oud en nieuw om al dat eten er af te lopen) verder vanaf Holten (met hotels deze keer).
dinsdag 27 december 2011: Na een goeie nachtrust op weg naar Holten, Arend en Janiek afzetten, spullen dumpen en nieuwe ophalen en gaan! Na ons moed te hebben ingedronken (met thee?!) gaan we uiteraard weer veel te laat weg. 10 over 4 zetten we weer de eerste onwennige stappen. Binnen een half uur is het donker, handig, we moeten minstens 15 km lopen naar Laren, waar we willen overnachten. Mooi uitzicht? Mooie paadjes en geweldig bos? Geen idee, wij zien er niets van, alles is gewoon zwart! 1 van ons loopt met een hoofdlampje op, want 1 van ons is m vergeten! (rara wie zou dat zijn!!) en Roger heeft ook een lampje op, niet omdat hij m nodig heeft, maar omdat wij m nodig hebben, zo zien we iig nog iets! Na 3 uur ploeteren door weilanden en bossen komen we in Laren aan hebben we de mazzel dat van de oorspronkelijke 3 hotels er nog 1 maximaal  1 week open is om ook voorgoed de deuren te sluiten. Pfff!
De volgende ochtend vertrekken we richting Vorden, hier is wel iedereen gewend aan wandelaars, iedereen groet vrolijk, er staan allerlei stukjes, bordjes en informatiebordjes langs de weg en we lopen dus, allerlei mooie kastelen bekijkend, op ons gemakkie verder, waardoor we uiteraard veel te laat in Vorden aan komen. Dit was pas 15 kilometer, we willen er meer en lopen dus verder, om uiteindelijk natuurlijk weer de laatste 2 uur in het donker te lopen, maar dan hebben we er wel 33 km op zitten. In Zelhem aangekomen vragen 2 kerstboomzeulende mannen of ze een plek om te overnachten weten. na wat rondbellen en overleggen is hun conclusie dat we naar de overkant van de straat moeten, naar de kroeg, om het daar nog maar eens te vragen!! Nou vooruit we offeren onszelf wel op! 😉 Na een paar borrels (die we ontzettend verdiend hadden!!) kunnen we op weg naar een ouder echtpaar met een ruime B&B, super netjes!!
Op donderdag vertrekken we na een uitgebreid ontbijt en met een nieuwe uitgeprinte kaart weer. De route schijnt totaal veranderd te zijn, wij wisten uiteraard van niets!! De route loopt niet meer door Doetinchem, maar loopt door Slangenburg. Erg mooi, weilanden, akkers, riviertjes, bossen, landgoed en kastelen. Alleen………. de harde wind was niet genoeg, dus begint het halverwege de dag ontzettend hard te regenen en daar zijn we natuurlijk niet op gekleed!! Hoe hard we ook lopen, we krijgen het ontzettend koud en kunnen amper meer tegen de wind en regen in kijken. Als we dan ook een kruising krijgen waar we kunnen kiezen tussen nog een paar km over open vlakte sjouwen of een paar km met de wind in de rug naar stoplichten lopen om te kijken wat daar is, kiezen wij uiteraard voor dat laatste. En toen was daar de MacDonalds. Hoe vies we t ook vinden, t is wel droog! En daar blijkt dat we notabene toch vlakbij Doetinchem zitten!! Wij wel weer, zal je altijd zien. Dus eindigen we ook vandaag in een cafe en later in het cafe onder ons hotel, met een borrel ( of twee,drie, vier…), ook omdat we t verdiend hadden! 😉  
This entry was posted in blog, Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *