Deel 5, Luxemburg / Frankrijk

OP woensdag vertrekken we voor ons doen redelijk op tijd uit Luxemburgstad en denken te weten waar we heen moeten. Helaas voor ons blijkt dat ijdele hoop. We sjouwen ongeveer een uur heen en weer over fiets en wandelpaden, volgen allerlei bordjes tot we er strontzat van zijn en de bus naar het volgende dorpje pakken. Grap is dat dat 2 haltes verderop is! Daar gaan we eerst maar s een broodje eten en bedenken waar we heen gaan. Ondertussen verbazen we ons over het tentje zelf, er blijven mensen naar buiten komen, die niet binnen zaten en er ook niet in zijn gegaan! We pakken een route naar Rumelange, om daar de GR5 weer op te pakken. We lopen weer over een fietspad, langs het spoor en water. Halverwege begint het uiteraard weer te stromen van de regen en zodra dat stopt, stoppen wij ook bij een terras. (Logische volgorde toch?) Daar sturen we de kaarten en andere rotzooi die we niet meer nodig zijn naar huis, elke gram scheelt, vooral mij!! 😉 We atampen de laatste paar km er ook even door en in Rumelange aangekomen zijn we lichtelijk trots op onszelf dat we t toch gehaald hebben. Tot we zien dat er echt niets is in het stadje!! 🙁 Via via komen we toch bij een camping, een paar dorpen verderop, waar we eerst nog ff flink moeten klimmen om te kunnen slapen! GRRRR
De volgende dag gaan we met de bus terug om daar die GR 5 op te pikken en weten binnen een half uur weer waarom we daar vanaf waren gestapt. Hetzou ongeveer 500 meter zijn naar de start, is meer 500 meter stijgen, de afstand is volgens ons, god wat zijn we blij met dat GPS apparaat (GJ), 2 km!! Jullie horen ons al vloeken zeker?? Maar we laten ons niet kennen. Na niet al te lange tijd komen we, godzijdank, in frankrijk aan, het weer is er vooralsnog beter! 🙂 We lopen door graanvelden, zandvelden en gaan weer een stukje onze eigen weg, want de gr wil ons weer t bos in hebben, en dat willen wij niet! Wel komen we echt helemaal niets tegen! En als er een dorpje is, dan is het of dicht of echt gesloten om nooit meer open te gaan. Uit nood, soort van, vragen we ergens maar even om wat water, van hun horen we dan ook dat het restaurant bij hun al jaren dicht zit! Foei GR5! Een stukje verder komen we een oudere man en zijn kleinzoon tegen die ons de weg wijst naar een dorp, hun dorp, en die wel even met ons meelopen, al kletsend, in frans duits. Tot………… het weer gaat hozen!! Niet te geloven! de tentjes die volgens de GR in hun dorp zouden zitten, zijn, hou je vast, al 16!!! jaar dicht! Dus gaan we maar met de bus naar het dichtsbijzijnde dorp, Thionville, heel mooi trouwens met terassen en een stadscamping.
Na 1 dag GR 5 hebben we het alweer bekeken, wij gaan zelf wel weer een route zoeken. We lopen liever langs het water en snappen dan ook niet dat er niets gedaan wordt met de moezel waar we nu langs lopen! Dus wij blijven bij de Moezel. Het gaat ook goed, zonnetje etc, tot we ergens wat willen drinken en de hel weer losbreekt!! En tot overmaat van ramp zegt die tuthola van de kroeg ook nog dat ze zo dicht gaat, die stomme fransen zullen ook s werken zeg! Dus we slepen alles de regen in en lopen maar weer verder. Tot we echt goed nat zijn en even onder een viaduct gaan schuilen en daar een fransman tegenkomen die wel aardig is. De visser zat ook te schuilen en vraagt en vertelt honderduit, in frans, engels deze keer. Ook hij loopt met ons mee naar het volgende dorp. Iets verder stoppen wij ook in Mondelange om iets te eten, leek ons handig na 9 uur en zoeken daarna een hotel. Zou dichtbij zijn, ook volgens de bordjes en de luxemburg die ons de weg wijst en aanbiedt ons te brengen. Stommerds die wij, maar vooral ronald!!, zijn wijzen wij dat af en lopen vervolgens nog 2 uur te zoeken op de berg!!!! Als we dan uiteindelijk aankomen waar het zou moeten zijn, vinden we niet 1 hotel!……………. We zien er wel 6!! en restaturants en cafees en casino en zwembad etc! Echt amerikaanse praktijken!
Zaterdag gaan we toch maar met de bus terug naar Talange, het is nog ongeveer 20 km naar Metz, dat moet te doen zijn. We stampen weer flink door, zonnetje is er weer, de moezel ook nog steeds, zien veel wildkampeerders hier. Overal verschijnen meren en andere rivieren, heel mooi. Afgezien van het vuil dat die beesten achter laten, die fransen. We stoppen uiteindelijk vlak voor Metz op een schitterende plek om te wildkamperen, maar besluiten dat uieindelijk niet te doen omdat onze megavoedselvoorraad dat niet toestaat. 😉 Als ons geluk wreed verstoord wordt door naderende onweer en regenbuien sprinten we weer verder, helaas niet snel genoeg en weer regenen we zeiknat! Begint nu toch wel een beetje vervelend te worden. Na een bakkie in Metz gaan we op zoek naar een camping ofzo, maar alles is natuurlijk al dicht, waarom zou de vvv ook open blijven tot 6 uur. Dus weer een paar uur later vinden we toch een hotel en gaan daar maar in. Als we s’ avonds rondlopen volgen we maar s een grote groep mensen, blijkt er dit weekend een Maribellefeest te zijn, met kraampjes, corso, muziek en vuurwerk. En dat is nu!! De show is echt mega, dus die camping kan ons ff gestolen worden.
This entry was posted in blog, Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *