Deel 4, Luxemburg

Na ons geklim, gepuf en gehijg van gisteren hebben we vandaag besloten om wel te gaan lopen, maar niet via de GR 5. We zoeken onze eigen route, die uiteraard korter is als de route die de GR 5 ons zou laten lopen. We gaan voor de kortste en vlakste weg, denken we. 😉 Dus we gaan via het dorpje, naar de autoweg, waar meestal wel een stoep of anders een brede berm langs loopt. Helaas voor ons is begint ook deze weg met steigen (!!!!) en houdt de stoeprand op een gegeven moment op. Lekker loopt t niet, maar wel snel! En dat is de bedoeling toch, we willen naar Rome lopen, niet elke heuvel en klein gat in de omgeving bekijken, dat is alleen leuk als je een dagje gaat wandelen, niet voor 6 weken!! Dus………….. we vertrekken rond 11 uur in de regen en lopen door tot ongeveer 4 uur s`middags in de bloedhitte, want ondertussen is de zon toch gaan schijnen. Omdat t zulk mooi weer is heeft Ronald zijn sandalen aangehouden, en op deze manier ook zijn eerste ( en eerste van de tocht) blaar weten te kweken!! 😉 Ook deze keer nemen we de laatste paar kilometers een bus naar de stad zelf (Diekirch), maar alleen als we onszelf zielig vinden en vinden dat we een break verdient hebben van het lopen. En dan planten we onszelf lekker op een terras, voor een showtje taekwando. Tot laat in de avond liggen we lekker op ons luchtbedje in de zon, want die gaat maar niet weg!!
Zondag vertrekken we weer te laat natuurlijk en het regent natuurlijk, en we gaan weer niet over de GR5 we viden dat die te ver omgaat, wij willen direct naar beneden, na Luxemburgstad, en dus hebben we weer een eigen route opgezocht, een fietsroute loopt langs een rivier helemaal tot in luxemburgstad. Bij het eerste terras doen we ff een bakkie n lezen nog een beetje in 1 van onze miniboekjes, het is toch bewolk en dan lopen we toch langer door. Denken we, want zodra we onze kont optillen van het terras en weer gaan lopen begint de zon te schijnen en stopt daar niet meer mee tot zonsondergang, bloedje heet dus!! Onderweg trekken we toch Roger zijn schoentjes maar aan, wat hij ons in 1ste instantie niet in dank afneemt!! hij heeft wel veel bekijks op deze manier!! Maar hij heeft nog steeds zwaar en een oudere dame op een terras heeft zwaar medelijden met hem!! En dus ook deze keer nemen we de laatste km (5 nu, langste ooit) een trein naar de stad (Mersch), en lopen daar nog een paar km tot de camping om lekker van de laatste zonnestralen te genieten.
Omdat we het gisteren te warm vonden, willen we vandaag maar op de camping blijven en een rustdag inlassen. Volgens de campingeigenaar zou het mooi weer worden. Uiteraard, zou ik ook zeggen als ik een camping had. 😉 En natuurlijk, het regent s`ochtends, maar we blijven toch, lopen wat door het dorpje waar ook nu alles dicht zit en om half 1 trekt alles op en gaan wij lekker liggen bakken, verder helemaal niets!!
En dinsdag vertrekken we om kwart over 8 van de camping wat denk je!! Nou , nou!! Dikke vette zon natuurlijk, branden!! Maar toch lopen we flink door langs onze eigen route, langs het spoor en de rivier, door allerlei dorpjes en bereiken om 2 uur Luxemburgstad!!!! Hier zoeken we gelijk een internetcqfe op zodat we jullie op de hoogte kunnen houden!! 😉 Wonderbaarlijk genoeg eten we vanavond een keer echt gezond; aardappels en bonen! Omdat we, schandalig genoeg, te moe zijn om nog de stad te bekijken, is het de bedoeling om dat op de terugweg te doen, we zullen zien. Onderweg gebeurt er weinig de laatste paar dagen, dus helaas heb ik jullie dan ook niet veel te vertellen, moet eerlijk zeggen dat ik het ook vergeten ben op te schrijven en niet alles meer weet!!! 🙁 😉
This entry was posted in blog, Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *