Deel 3, Luxemburg!!

Na een te stevig ontbijt ( ontwent denk ik) zijn we net vooruit te branden. En dan ontdekken we net buiten Vielsalm dat geld toch ook handig is en we daarvoor terug moeten de stad in. En daar ontdekken we dat de belgen vinden dat we genoeg geld hebben uitgegeven en we krijgen nog 50 euro. Nou dat is natuurlijk niet genoeg. We zijn Belgie ondertussen goed zat, met hun regen, dichte winkels en kroegen, dorpen zonder kernen, en constante stijgingen naar onnozele toppen!! Wij geven het op en pakken de bus, trein en bus naar Luxemburg. Het was toch veel te warm om te lopen voor de hond!! 😉 Om 5 uur zijn we in Weiswampach waar de bus niet verder gaat en waar een aardig oud dametje ons van alles vertelt over de omgeving en dat er een mooie camping zit met 2 meren. Daar moeten we heen. Leve Luxemburg!!! s’avonds liggen we lekker voor de tent naar de wolken te kijken.
Donderdag starten we met de bus naar Heinerscheid, waar we gelijk de bakker overvallen om broodjes te halen voo rnu en onderweg. Als we deze op zitten te eten voor zijn deur, hoort de eigenaar dat we op weg naar Rome zijn en geeft ons gelijk voor een heel weeshuis broodjes mee!! Zo aardig!! Onderweg halverwege een berg komen we opnieuw die belgen met de Camper en scooter tegen en kletsen wat bij, ook komen we een ander stel tegen dat ook in tentjes overnacht en een week lopen. het lijkt erop dat alleen Belgen zo gek zijn om dit ook te lopen, ja en wij dan!! Hhhmm. Na 14 km, voornamelijk weer stijgen, ook in luxemburg kunnen ze er wat van, maar het boekje is dan ook geshreven door Belgen 😉 komen we aan in een piepklein dorpje van 4 huizen waar we net over de grens in Duitsland een camping pakken. S’avonds kletsen we wat met vaste gasten van de camping, die ons aanbieden naar Cervaux te brengen voor de trein naar Luxemburg stad, dat slaan we af, we gaan lopen.
Vrijdag slaan we onszelf voor onze kop, het regent en onweert uiteraard!!! En alsof dat niet erg genoeg is, moeten we gelijk weer steil omhoog, om 6 km later zo steil omhoog te gaan dat je door de rugzak zowat terug glijdt, vasthouden is de enige optie en snel doorlopen!! Dit gaat naar een mooi uitzichtpunt, dat wij niet kunnen vinden, dat is vast ook weggelopen, gek van al dat steil onhoog lopen!! 😉 Zo onnodig!! Dit kost ons zo ongeveer 2 uur van onze tijd!! We willen nu met de bus naar vianden, maar voor we er een gevonden hebben, zijn we 7 km verder en zo’n 3 km voor Vianden, maar voor het idee nemen we m toch!! En toen hadden we internet ( zelfs gratis)!!! En zon!!!
This entry was posted in blog, Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *