Deel 2, Belgie

Het weekend is begonnen, wij zijn de dagen al een beetje kwijt. Na een stevig ontbijt, dat dan weer wel, gaan we voor het eerst eerst omlaag! Om toch weer omhoog te gaan en dan weer omlaag, en weer omhoog…….. Wel mooie paadjes, sommige heel modderig, andere met een mooi uitzicht, of lekkere bramen langs de weg. Het heeft wel wat. Halverwege besluiten we eten nodig te hebben en eten alles op wat we bij ons hebben, tomaten en geitenkaas………. om vervolgens in een schattig klein winkeltje in het eerste dorpje weer nieuwe te kopen! Je weet maar nooit! 😉 Na nog een keer stijgen en dalen zien we Spa al liggen en in het boekje staan dat we weer gaan stijgen en dalen en besluiten ons eigen plan te trekken, wij gaan onze eigen weg. Uiteindelijk blijkt het niet korter, maar zo voelt het wel!! Ook Spa is vergane glorie, veel tentjes, veel leeg. Hier en daar toetert een auto naar de rugzakken, ons enige contact met de mensen onderweg, afgezien van een ‘goede reis’ vanuit een kroegje, omdat we verder geen mens tegen komen!! We sleuren onszelf nog 2 km de heuvel op naar de camping ( om dat s’avonds voor de lol weer terug te lopen).
Zondag begint nat!!! Zo nat dat wij wel mazzel hebben, maar anderen hun tent echt uitgespeold zijn! Wij gaan vandaag dus nergens heen. De paden zouden al nat en modderig zijn, we willen iet weten hoe ze vandaag zijn. Onder een bakie thee van de kantinejuf, en jawel, gratis bolletje jam, komen we belgen tegen die ook wilden gaan lopen vandaag, maar dat toch ook maar niet doen. Dit zijn de eerste andere GR5 lopers!! Er zijn er toch meer van! Toch door de regen gaan we naar de het centrum, voor internet, maar uiteraard is dat cafe dicht, getrouwd gisteren, dus nu dicht!! Onze mazzel!! Na een paar uur keren we zeiknat terug en stoken een megavuur onder het afdakje van de kantine om de spullen te drogen. Al gauw krijgen we gezelschap van Tsjechen die hier gestrand zijn. Wij bbq, zij eten hun massavoedsel op, een gitaar komt te voorschijn, nog meer Tsjechen…………wordt het toch nog gezellig ( En Droog!!).
op Maandag slapen we wel tot 7 uur om met de Tsjechen de spullen op te ruimen en uit te hangen in en om het afdakje. Als de zon er dan ook nog bij komt, staan en hangen overal tentjes te drogen. Om 11 uur vertrekken we na het nuttigen van 2 pizzapuntjes ( keuze tussen pizzapunt op de camping of 2 km met rugzak op en neer sjouwen, simpel toch??) en het zweren dat wij en de hond genoeg gegeten gedronken hebben en bij ons hebben. Zwaaiend tot het einde van de camping. Vervolgens mogen we weer 7,5 km klimmen tot het volgende terras. Dat uiteraard dicht is, want het blijkt een feestdag te zijn. Geloof je dat nou?! Wel loopt het deze keer erg makkelijk, veel mooie paadjes, zonnetje erbij en zo nu en dan eigen route, we komen er wel vandaag, met of zonder terras. Toch komen we ook vandaag op een ongelooflijk modderpad, schijnt een liefhebberij van de belgen te zijn, turfpad noemen ze dat. hm. Halverwege komen we 2 Vlamingen tegen die dit toch ook vervelend vinden, zij lopen de GR5 in stukken van een week, met de camper en scooter, achterstevoren. We zullen ze vast vaker tegenkomen. Het lopen gaat steeds beter, de 17 km die vandaag op schema sotnden stampen we er ff in 5 uurtjes doorheen, incl. pauze en met 550 meters hoogteverschil. Als beloning eten we een lekkere salade (!) op het terras van Stavelot, onze camping zit even verderop, aan het water, waar wij de rest van de avond kampvuur stoken.
Zo makkelijk als het gisteren ging, zo moelijk gaat het dinsdags!! Maar eerlijk is eerlijk, regen, zware tassen, zere rug van het luchtbed en de eerste 7 km behoorlijk steil omhoog, zorgen er niet voor dat je de dag goed begint en lekker fit bent voor de volgende 10 km. Maar dankzij de tomaatjes en geitenkaas komen we er toch vandaag. 😉 En bij het eerst de beste terras in Vielsalm storten we neer voor een fikse borrel!! 🙂 Daar overnachten we uiteindelijk ook, want de aangegeven camping is voor stacaravans en de hotels verder zijn dicht! Belgen……
This entry was posted in blog, Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *